Nazwy ryb i rodzaje mięs i dań

 0    26 fiszek    janinakinas
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
turbot
rozpocznij naukę
skarp
daurade
rozpocznij naukę
leszcz
filet de plie
rozpocznij naukę
gładzicy filet
crevettes
rozpocznij naukę
krewetka
noix de Saint-Jacques avec corail
rozpocznij naukę
Walnut St. Jacques z korala
Queues de langoustes
rozpocznij naukę
Szyjki raków
Langoustine crue
rozpocznij naukę
surowe homara
Queues de homards crues
rozpocznij naukę
ogony homara surowe
Crabe
rozpocznij naukę
krab
de saumon
rozpocznij naukę
łosoś
Cocktail de fruits de mer
rozpocznij naukę
koktajl z owoców morza
rôti farçi de saumon
rozpocznij naukę
Łosoś pieczony faszerowany
chapon fermier d'exception
rozpocznij naukę
kapłon wyjątkowy (od rolnika)
Paupiettes de veau facies aux cèpes et au cognac
rozpocznij naukę
Klopsiki cielęce facji z borowikami i koniaku
Viande bovine
rozpocznij naukę
wołowina
faux-filet à griller maturè
rozpocznij naukę
polędwica grilowanie dojrzewać
rôti de cuissot
rozpocznij naukę
pieczony udziec
filet de bœuf
rozpocznij naukę
polędwica
gigot d'agneau à rôtir
rozpocznij naukę
pieczony udziec jagnięcy
rôti de cuissot de sanglier sans os
rozpocznij naukę
pieczony udziec bez kości z dzika
cuissot de chevreuil semi-dèsossè
rozpocznij naukę
udziec z dziczyzny pół-dèsoss
sautè d'autruche et sa sauce aux morilles
rozpocznij naukę
Struś saute z sosem ze smardzów (grzyby)
vèritable porcelet farci en gelèe aux morilles
rozpocznij naukę
prawdziwe prosię nadziewane w zamrożonych smardze
civet de chevreuil
rozpocznij naukę
gulasz z dziczyzny
chapon farci
rozpocznij naukę
nadziewany kapłon
Foie Gras flambès au cognac fine Champagne
rozpocznij naukę
Foie gras podpalany z drobnym szampań koniakiem

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.